Gana’da yaşamanın maliyeti

Gana’da yaşamak harika bir deneyim olabilir. Ancak, aynı zamanda pahalı da olabilir. Gana’da yaşamanın maliyeti yüksektir ve kazandığınızdan fazlasını harcamanız alışılmadık bir durum değildir. Gana’ya taşınmayı veya Gana’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, gitmeden önce işlerin maliyetini öğrenmeniz gerekecektir.

Bu blogda Gana’da yaşamanın maliyeti, market fiyatları ve giyim, ulaşım ve eğlence gibi diğer kalemlerden bahsedeceğim. Gana’da yaşarken akıllı finansal seçimler yapabilmeniz için günlük ne kadar harcanacağını da öğreneceksiniz.

Gana’da yaşamanın maliyeti

Gana’da rahat bir şekilde kirasız yaşayan, dört kişilik bir aile için tahmini aylık maliyetler 1.743.8 $ ila 20 $’dır. Bir kişi için tahmini aylık maliyetler kira hariç 489.6$’dır. Gana’da yaşamanın maliyeti ortalama olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndekinden %62.5 daha düşüktür. Gana’da kiralar ortalama olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndekinden %60.6 daha düşüktür. Konaklama maliyetleri de farklıdır. Ekonomik otel veya pansiyon fiyatları gecelik yaklaşık 20 dolardan başlarken lüks otel fiyatları 200 dolar veya daha fazlasına ulaşabilir. Gana’daki toplu taşıma sistemi kapsamlı ve verimlidir. Tek yönlü bir metro veya tren bileti yaklaşık 0.50 ila 1.50.8 dolar arasındadır.

Gana’da ABD doları cinsinden ortalama aylık gelir, Afrika ülkelerinde ortalama maaş Ülke ortalama aylık maaş (ABD doları cinsinden): Burundi 520 dolar, Gine Bissau 493 dolar, Gana 359 dolar Zambiya.


Gana’da seyahat ve çalışma

Gana çalışma izni, Gana Göçmenlik Bürosu tarafından yabancı uyrukluların istihdamı için verilen ve çalışma yetkisine sahip kişilerin sayısını ve tanımını belirten bir izindir. Gana’da çalışma izni bir yıl ve bazı durumlarda 6 ay geçerlidir. Çalışma izni, işverenin adını ve izin sahibinin yalnızca çalışma izninde belirtilen vasıflı bir iş, şirket veya ticaretle uğraşabileceğine dair bir beyanı belirtir.

Ülkeyi yalnızca Gana’da iş yapmak amacıyla ziyaret eden yolculara ticari vize verilir. Buna birleşmeler, toplantılar, iş genişletme, ortak girişimler vb. dahildir. Ancak öğretmenler, diş hekimleri, avukatlar vb. profesyoneller çalışma vizesi ile çalışamazlar. Genellikle vize tek giriş olarak 3 aylık bir süre için verilir. Ancak, Yüksek Komisyonun kararına bağlı olarak 6 ay veya daha uzun bir süre için veya pasaportun süresi dolana kadar çok girişli vize verilebilir.

Güney Afrika’da yaşamak nasıl?

Güney Afrika büyük bir tezat ülkesidir. Muazzam çalkantılardan geçen bir ülkedir, ancak yine de sakinlerine umut verici bir gelecek sunabilmektedir. Güzel plajlardan, dünyaca ünlü balıkçılık rezervlerinden, harika şarap tarlalarından, dost canlısı insanlardan burada yaşamaktan hoşlanacak çok şey vardır.

Güney Afrika, birçok Batı ülkesine kıyasla hala nispeten ucuz. 2012 yılı Mercer Yaşam Maliyeti sıralamasında, Johannesburg (154) ve Cape Town (179) bir önceki yıla göre sırasıyla 23 ve 21 sıra geriledi ve Güney Afrika rantının geçen yıl ABD doları karşısında yaşadığı önemli zayıflamayı yansıttı. Bölgedeki gurbetçiler için en ucuz şehir olan Tunus şehri (209), geçen yılın hala iki sıra gerisinde. Güney Afrika’daki ucuz işgücü maliyeti burada yaşayan gurbetçilerin yüksek bir yaşam standardına sahip olmalarını ve isterlerse kural olarak ev içi yardım almalarını gerektirir. Alkol, yerel restoranlarda yemek ve kamu hizmeti maliyetleri de çok düşüktür. Yani Güney Afrika’da hayat o kadar pahalı değil.


Mısırlılar için Gana’da Çalışmak

Ülkeyi yalnızca Gana’da iş yapmak amacıyla ziyaret eden yolculara ticari vize verilir. Buna birleşmeler, toplantılar, iş genişletme, ortak girişimler vb. dahildir. Ancak öğretmenler, diş hekimleri, avukatlar vb. profesyoneller çalışma vizesi ile çalışamazlar. Genellikle vize tek giriş olarak 3 aylık bir süre için verilir. Ancak, Yüksek Komisyonun kararına bağlı olarak, 6 ay veya daha uzun bir süre için veya pasaportun süresi dolana kadar çok girişli vize verilebilir. Varışta vize ile Gana’da maksimum kalış süresi 30 gündür ve genellikle kısa sürelidir. Bu da Mısır vatandaşlarının varışlarından itibaren 30 gün içinde ülkeyi terk etmeleri gerektiği anlamına gelir.

Gana hükümeti tarafından belirlenen uygunluk şartlarını karşılayan Mısır vatandaşları, varışta Gana vizesine başvurabilirler. Gereksinimler arasında en az 6 ay geçerli, herhangi bir sabıka kaydı olmayan bir Mısır pasaportuna sahip olmak ve ziyaretin turizm, arkadaş veya aile ziyareti için olması yer alıyor.


Gana hakkında bilgi

Batı Afrika’da yer alan bir ülke olan Gana, hükümetle veya başka herhangi bir vatandaşla herhangi bir zorluk yaşamadan ülke içinde hareket özgürlüğüne sahip olduğu için her zaman Afrika’nın en barışçıl ülkelerinden biri olarak biliniyor. Ülkenin birçok çekici yeri var. Bu da onu burada yaşamak için çok uygun kılıyor. Sömürge yönetiminden bağımsızlığını kazanan ilk Sahra altı Afrika ülkesidir. Gana, müzik, dans ve sanat dahil olmak üzere zengin kültürel gelenekleriyle tanınır…

Sıkça Sorulan Sorular

Mısır vatandaşı için Gana vizesi gerekli mi?

Mısır vatandaşları Gana’ya seyahat ederken varışta vize başvurusunda bulunabilirler.

 

Gana’ya gitmek için pasaporta ihtiyacınız var mı?

Evet, Gana’ya giriş ve çıkış için geçerli bir pasaport gereklidir.

Varışta Gana vizesine kimler başvurabilir?

Gana hükümeti tarafından belirlenen uygunluk şartlarını karşılayan Mısır vatandaşları, varışta Gana vizesine başvurabilirler.

Gana’ya taşınmayı düşündüğünüzde, pitoresk doğasının çok güzel olduğunu ve ülkenin çok eski zamanlardan beri barış içinde olduğunu bilmek önemlidir.

Projects

Other Projects

Ölüler için bir Sadaka mescidi inşa etmek

Ölüler için bir Sadaka mescidi inşa etmek

Ölüler için bir Sadaka mescidi inşa etmek Merhum için bir sadaka mescidi inşa etmek, insanların sevdiklerinin ruhuna sadaka vermek ve ona büyük bir sevap kazandırmak için aradıkları en önemli işlerden biridir, bu doğru mu ve bunun hükmü nedir, hepsini bugünkü...

Chat
💬 Need help?
AHAD
Hello 👋